ITG TRIENNIAL Bitola Honorary Prize

Updates

ITG TRIENNIAL Bitola Honorary Prize

Dragi Brut

9. Grafični trienale je zasnovano in ima concept kot neke vrste antologije za iskrenost, občutljivosti, obstoj z duhovni ideal pošten in posvečen za ustvarjalnost in umetnost.

Zato smo zavrnili selektivnost, samo čas in brezčasno so pravi selektorji lahko in so res skrbniki umetnosti. Zato je prisotnost 167 držav in mnogi avtorji – brez nepotrebnega elitizma, protekcionizma in formalnega kuratorstva.

Umetnost je svoboda in mora preživeti zelo svobodno.

Prav tako smo tudi zavrnili sistem nagrajevanja – kdo je na svetu skoraj povsod – kliše in stereotip,kot tudi najpogosteje priklon pred avtoritetstvo – skoraj estradno avtoritetstvo.

Naše nagrade so –Specijalna – ki je podana za iskreno, posvečeno, resnični obstoj z umetnostjo. umetnost, ki je zunaj od časa in vedno blizu nesmrtnosti človeškega srca, čustev in duše.

In druga nagrada je Honorary reward je častna nagrada ki je z istimi motivi kot Specijalna ampak je bližje a mladih avtorjev – in avtorji, ki s svojo skromnostjo živijo v tišini svojih neupravičenih “Anonimnosti”

Tudi, žirij in mi kot organizatorji ne vemo, zakaj so povsod nagrade omejene po številu, kakšna je omejitvena standardizirana statistika…

Žirija se je odločila, od srca in soglasno Specijalna nagrada da vam bo dodeljena osebno vam spoštovani BRUT

Veliki, veliki Pozdrav.

Vlado Goreski

Back To Top